Dit moet je doen om jouw stress te verminderen

Een van de grootste problemen waar studenten mee te kampen hebben is stress. Daarbij schijnt stress ook onwijs gevaarlijk voor je te zijn. Je zou er dood aan kunnen gaan en allerlei gezondheidsproblemen van krijgen. Stress is iets wat je zou moeten beheersen. Toch blijkt dit moeilijker te zijn dan gedacht. 

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat een ontzettend gemeen persoon jouw dag heeft verpest. Hier zul je je de hele dag nog druk om gaan maken, wat stress veroorzaakt wat eigenlijk niet nodig is. Stress heeft de mens van nature meegekregen om te kunnen vluchten voor gevaar, zoals een beer dat je langzaam besluipt. We moeten leren inzien dat een gemeen persoon niet zo levensgevaarlijk is als die beer.

De tips die ik jou zal geven, zullen je minder dan 15 minuten van je tijd kosten. Uiteindelijk zal het je jaren kunnen sparen, als ik bepaalde bronnen moet geloven. Het kan dus geen kwaad om dit ook daadwerkelijk te proberen.

Wandelen
Heel erg cliché, maar het werkt: Ga een stuk wandelen buiten. Neem je hond mee of ga alleen. De frisse lucht door jouw longen zal je goed doen. Als je niet van lopen houdt, is fietsen natuurlijk ook een optie. Of paardrijden. Wees in ieder geval actief bezig buiten.
Als je op school zit of op het kantoor, kun je altijd vragen of het raam open kan zodat je in ieder geval frisse lucht binnen krijgt. Trek een extra vest aan zodat je het niet koud krijgt.

Rustige muziek
Tegenwoordig heeft iedereen wel spotify. Je hoeft dus geen geld uit te geven om naar muziek te kunnen luisteren. Op Spotify kun je allerlei playlists vinden, waaronder er ook genoeg lijsten zijn met rustige muziek. Natuurlijk is het ook een optie om jouw eigen lijst samen te stellen. Rustige muziek zal je minder gestresst maken. Kies bijvoorbeeld voor instrumental of klassiek.

Mediteer
Op YouTube staan talloze videos die je eenvoudig uitleggen hoe je kunt mediteren. Verder zijn er ook apps beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Als je meer een fan bent van boeken, kun je ook naar de bibliotheek gaan om je te verdiepen in mediteren. Men zweert bij deze handeling.

Kijk katten of honden filmpjes
En dan natuurlijk de kittens of puppies, want die zijn het schattigste. Toch?

Bron: CafePress


Warm drankje
Sheldon van The Big Bang Theory zweert bij een warme drank. Hoewel hij het meer gebruikt in situaties waarin men verdrietig is, zal het ook prima werken op momenten waarop je veel stress ervaart. Want het genot van een kop thee of koffie is nooit verkeerd, toch?

 

Strek uit
Hoe fijn is het om je even uit te kunnen strekken, zodat het bloed goed kan doorcirculeren. Het zal je helpen om je te ontspannen.

Neem een warm bad
Of als je geen bad hebt: een warme douche. Was jezelf met jouw favoriete shampoo en badschuim. Eventueel onder het genot van een glaasje wijn en een serie, als je een bad hebt. Ik zou niet weten hoe je dat moet doen onder de douche namelijk..

Bespreek het
Het kan helpen om de situatie waarmee je zit, te bespreken met een goede vriend of een ouder. Diegene kan je eventueel ook tips geven hoe je de situatie verder kunt aanpakken. Het is dan aan jou of jij dit advies ook werkelijk opvolgd.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s