Een moment rust tussen de hectiek van het studeren

De felle zon staat laag aan de horizon. Hier en daar zijn ‘vliegtuigsporen’ te zien. Het oogt rustig. Onder mij hoor ik een hoog en vooral snerpend geluid. Zo af en toe word ik heen en weer geschud. Schuin achter mij is voortdurend een piep te horen dat lijkt alsof iemand constant zijn pincode aan het intoetsen is.

Het is aangenaam stil in de coupe. Enkele minuten geleden heeft de laatste luidruchtige passagier de trein verlaten. Zijn banjo spel hoor ik echter nogsteeds vaag.

De afgelopen weken waren hectisch. Veel deadlines, veel schrijven, veel lezen en vooral veel leren. Weinig sporten, weinig gezond eten en weinig slapen. Maar we hebben het weer gehaald.

Nu de eerste week van de nieuwe module achter de rug is, en het weekend van Pasen voor de deur staat, lijk ik mijzelf op PAUSE te zetten. Met het gezoem van de trein op de achtergrond, weet ik mij prima te ontspannen door in mijn schetsboekje te krabbelen.

Langzaam beweeg ik mij voort naar ‘project X 2.0’, georganiseerd op een kleine schaal door mijn vriendengroep. Ik bereid mij voor op een gezellige en spraakmakende avond na een lange tijd..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s