Studeren a la Julia

Hier ben ik weer, Julia van de blog journalistiekstuderen. In deze post ga ik jullie vertellen hoe ik studeer voor mijn tentamens. Ik hoop dat jullie hier iets aan gaan hebben en dat jullie er iets mee kunnen. Dus hieronder een lijstje van mijn gebruikte studeermanieren:

  • Samenvatten: ik vat altijd alles eerst samen door middel van markeren en opsommingen maken. Doe dit zo overzichtelijk mogelijk, want anders maakt dat het leren moeilijker in plaats van makkelijker. Scheidt ook duidelijk de hoofd- en de bijzaken, zo leer je geen onnodige dingen.
  • Koppelen: ik leg altijd zo veel mogelijk links tussen begrippen en voorbeelden uit mijn dagelijkse leven. Zo herken ik begrippen beter en kan ik ze beter onthouden.
  • Stampen: iets wat ik ook vaak doe is stampen. Begrippen net zo lang hardop voor mezelf herhalen, totdat ik ze uit mijn hoofd ken.
  • Skypen: i know dit klinkt een beetje raar dus ga ik het even uitleggen. Ik skype best wel vaak met Eline tijdens de tentamenperiode. We doen beide dezelfde opleiding en hebben dus ook dezelfde tentamens. Via skype overhoren we elkaar en nemen we de stof door. Zo vul je elkaar aan en zie je niks over het hoofd.
  • Flash cards: flash cards maken is iets wat ik zelf niet vaak doe, omdat stampen wel goed voor mij werkt. Maar stel dat stampen niet de manier is voor jou dan kun je flash cards maken. Je knipt een papiertje in allemaal vierkantjes. Op de voorkant schrijf je het begrip en op de achterkant de betekenis.
  • Memory: dit is een manier die ik zelf niet gebruik, maar die denk ik wel goed werkt. Je maakt memory kaartjes met begrippen en betekenissen en die hussel je door elkaar. Dan zoek je vervolgens het juiste begrip bij de juiste betekenis.
  • WRTS: Als je woorden van een bepaalde taal moet leren, zou ik ze in WRTS zetten. Dan kun je ze gemakkelijk leren, waarbij je kunt kiezen uit een aantal verschillende manieren van overhoren.

Dit zijn een aantal manieren die ik gebruik. Ik ben benieuwd of jullie hier iets aan hebben. Ik hoop natuurlijk van wel. Vanaf 6 juni begint mijn tentamenperiode weer, dus dat wordt enorm spannend. Ik heb tentamens voor de vakken politiek, journalistiek en economie. Vooral politiek en economie gaan pittig worden, maar we gaan er volledig voor. Alle mensen die binnenkort ook tentamens hebben, wil ik heel veel succes wensen. Jullie kunnen het!

Liefs, Julia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s